skip to Main Content
Hoogwaardig Duurzaam Onderhoudsvriendelijk Milieuvriendelijk

ALTIJD GROEN

Wij maken de milieuvriendelijke composietterrassen van Trex® van een innovatieve mix van 95% gerecycled hout en plastic, dat is dus bijna alles. En we doen dit al meer dan 20 jaar, sinds lang voordat groen populair was. Omdat we uiteindelijk allemaal op ons terras willen zitten en tegen onszelf willen kunnen zeggen dat we onze bijdrage geleverd hebben.

RECYCLEN IS PRACHTIG

Als een van de grootste openbare recyclers in de VS zorgt Trex® ervoor dat er jaarlijks 400 miljoen Amerikaanse ponden minder plastic en hout op de vuilstort belandt. Dus onze milieuvriendelijke terrassen leveren niet alleen een bijdrage aan een gezonder milieu, ze dragen ook bij tot uw LEED-punten (Leadership in Energy an Environmental Design) – en uw goede karma. Meer informatie over Trex en het LEED Green Building Rating System™.

WAAROM EEN TREX®-COMPOSIETTERRAS EEN GROEN TERRAS IS

RECYCLED hout

RECYCLED hout

Door zaagsel te gebruiken wat afkomstig van b.v. de meubel industrie , hoeven we nooit een boom om te kappen om onze producten te maken. Nooit.

GERECYCLED PLASTIC

GERECYCLED PLASTIC

Het gerecylde hout in onze planken word gecombineerd met gerecycled plastic uit verschillende bronnen

Dit is een interessant feit: een gemiddeld composiet Trex®-terras van 46 m2 bevat 140.000 gerecyclede plastic tasjes! Daarmee zijn wij een van de grootste recyclers van plastic tasjes in de VS.

HET GROTE PLAATJE

HET GROTE PLAATJE

Trex® werkt samen met andere leden van het U.S. Green Building Council om de manier te veranderen waarop gebouwen en gemeenschappen worden ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd, om milieuvriendelijke en sociale ruimtes te creëren die het welzijn verbeteren.

ERKENNING BINNEN DE SECTOR

Trex® is altijd een voorloper geweest in de groene bouwsector en wordt erkend als de eerste milieuvriendelijke keuze op het gebied van terrassen en terrasbalustrades. Als trots lid van het U.S. Green Building Council werken wij voortdurend aan de verbetering van de manier waarop (openbare) gebouwen in Amerika ontworpen, gebouwd en gebruikt worden.

Trex® heeft vele milieuonderscheidingen mogen ontvangen, waaronder:

 • The Governor of Virginia’s Environmental Award voor ‘indrukwekkende hoeveelheid gerecyclede boodschappentasjes en palletverpakkingen die niet op de vuilstort is beland’
 • Connecticut College’s Inherit the Earth Gold Medal wegens ‘aantonen dat bedrijven winstgevend kunnen zijn en toch voldoen aan de normen voor duurzaamheid’
 • The Governor of Virginia’s Environmental Excellence First-Place Award voor ‘uitmuntende milieuprojecten’ (twee maal)
 • Winslow Management Company’s Green Award voor bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en hun aandeelhouders
 • The ‘Excellence in Plastics Recycling’ award van de Society of Plastic Engineers Recycling Division
 • The E-3 Green Company Executive Award van Emerald Asset Management uit Pennsylvania, voor het leiderschap en het streven naar uitmuntendheid van CEO Ron Kaplan
 • Green Builder Media’s 2013 Reader’s Choice Awards, met meer dan 40 procent van de stemmen voor de ‘groenste’ terrasvloeren in de sector
 • 2013 Green Award van Washingtonian magazine, die burgers, bedrijven en organisaties in het hoofdstedelijke gebied onderscheidt die zich inzetten voor de verbetering van het milieu en milieuvriendelijk leven aanmoedigen.
 • Trex® is het eerste bedrijf in de sector houtalternatieve terrasvloeren dat onderscheiden is met een International Code Council Evaluation Service®(ICC-ES)* SAVE Verification for Recycled Content. Deze onafhankelijke, externe verificatie bevestigt dat Trex®-composietproducten met een een minimum van 95,4% gerecyclede bestanddelen echt het allergroenst zijn.

Meer weten over onze milieuvriendelijke terrasplanken?

Neem dan direct contact op via onderstaand formulier of kom langs bij een van onze verkooppunten.

  Contact

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
  +31 (0) 314-632285
  Back To Top